This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
LUXUSNÁ STAROSTLIVOSŤ
Hrozno hrá dôležitú úlohu v starostlivosti o krásu už od 17. storočia. Povzbudzujúci účinok hrozna na pokožku poznali a využívali už na dvore Ľudovíta XIV.
Francúzske dámy používali víno na tvár, aby prinavrátili pleti sviežosť a žiarivosť.
Prospešnými účinnými látkami v hrozne sú polyfenoly. Tieto antioxidačné molekuly proti starnutiu objavil vo vinohrade Joseph Vercauteren v 90-tych rokoch. Polyfenoly posilňujú prirodzenú obranyschopnosť epidermis a sú mimoriadne účinné v boji proti voľným radikálom, ktoré sú zodpovedné za starnutie.
Aj preto sa niektoré špeciálne vína môžu stať účinnou zložkou denných a nočných protivráskových a hydratačných krémov. Jedným z týchto vín je známe maďarské Tokaji aszú.
TAJOMSTVOM TOKAJSKÉHO ASZÚ JE UNIKÁTNA VINOHRADNÍCKA OBLASŤ
Ílovitá alebo sprašová pôda na vulkanickom podloží, slnečné južné svahy a mikroklíma vymedzená riekami Tisa a Bodrog (Tokaj, Tarcal, Tolcsa, Mád a Tállya).
Bobule aszú vznikajú ponechaním strapcov hrozna počas dlhej teplej jesene na koreni, čím sa na nich vytvorí ušľachtilá vrstva plesne, ktorá napomáha ich pomalej dehydratácii.
Tokaji aszú esencia je hustá medovo sfarbená tekutina vylisovaná z hrozna vlastnou hmotnosťou, obsahujúca cukry, aminokyseliny, vitamíny a špeciálne bielkoviny.
Pridaním do kozmetiky zvyšuje účinnosť jej zložiek. Priaznivo pôsobí na metabolizmus pokožky, zlepšuje prekrvenie a schopnosť pokožky zadržiavať vodu a pôsobí aj výrazne antisepticky.
Preto je vhodnáako aktívna zložka v hydratačných, výživných krémoch na tvár.
Účinnosť krémov proti vráskam Helia-D Botanic Concept zabezpečuje kombinácia Tokaji aszú a koncentrátu na spevnenie pleti Vin-upLift.
Jednou zo zložiek rýchlo-spevňujúceho koncentrátu Vin-upLift je špeciálne ľadové víno, ktoré je z fermentovaného hrozna ponechaného na viniči a má jedinečnú molekulárnu štruktúru.
Ďalšou zložkou rastlinného komplexu je vlhkosť viažuci polysacharidový reťazec stromu tŕnitého motýľa.